Учим се забавно...
да се движим безопасно

Автор: Анна Пенкова

Художник: Кристина Йовчева-Крис

Цена: 6,30 лв.

Скъпи колеги, носещи на крехките си плещи огромната отговорност на призванието „детски учител“,

Имаме удоволствието да Ви представим плода на екипния ни, почти двегодишен труд, а именно тази книга. С нея се надяваме да ви бъдем от помощ в трудната задача да научите нашите деца как да се движат безопасно и да познават правилата на уличното движение. След дълги консултации със специалисти от КАТ, педагози, детски психолози, писатели и художници, съставихме съдържание, което да е в пълна хармония с държавните образователни изисквания в нашата страна за децата в предучилищна възраст.

„Да се движим безопасно“ е началота на цяла поредица, която сме нарекли „Учим се забавно“. В нея ще намерят място теми като детската хигиена, добрите обноски, екологията, семейните ценности и много други, хармониращи с основните образователни направления в детските градини –  български език и литература, природен свят, социален свят, изобразително изкуство, конструктивно-технически и битови дейности, игрова култура.

Основният учебен похват в поредицата е инспириран от трудовете на големия приятел на малчуганите и учител на стотици предучилищни педагози – доц. д-р Димитър Димитров. От него знаем, че децата най-лесно научават докато се забавляват и играят. Поради тази причина цялата необходима за сигурността им информация сме поднесли под формата на приказки, гатанки, весели задачи, а в средата на книжката ще откриете и игра с пионки и зарче, симулираща пътя на децата от дома до детската градина.

Пожелаваме Ви ползотворна работа и естествено – забавлявайте се заедно с нашите деца, докато ги учите как да бъдат в безопасност на улицата!