Константинополският кодекс

Формат 58х84/16

Печатни коли 25,5, 408 страници

ISBN 978-619-7243-91-8

Цена 19,90 лв.

На дъното на Черно море край нос Калиакра е намерена амфора с документи от Късната античност. Те принадлежат на Несторианската църква, предшественик на днешната Асирийска източна църква. Документите мистериозно изчезват от Института по археология към БАН, където се изследват и превеждат. Единият от изследователите е убит. Кой има интерес ценната находка, наречена Константинополки кодекс, да бъде скрита. И защо? Може би защото сред документите е непознато евангелие, разкриващо факти, свързани с историческата личност на Исус.

Романът предлага, както интересна криминална интрига, така и една амалгама философия, древни и по-нови факти и загадки.

 

За автора:

Георги Джилянов е роден през 1959 г. в гр. Балчик. Завършва философия в СУ „Св. Климент Охридски“ и международни икономически отношения в УНСС. Член е на МЕНСА. Работил е като репортер в Младежка редакция на Националното радио и като сценарист в предаването „Каналето“.

Певческата му кариера минава през Ансамбъла на Българската армия, Камерна опера – Благоевград, Българска хорова капела „Светослав Обретенов“. В продължение на десет години концертира в различни страни от Западна Европа. От 2012 г. е в трупата на Музикалния театър „Стефан Македонски“. Автор е на около 200 статии в периодичния печат и Националното радио, сътрудничи с политически анализи и коментари на централния руски печат.

Автор е на два сценария за документални филми, на пет книги, както и на куклени пиеси за деца, с които има спечелени няколко конкурса и се играят у нас и в чужбина.

Има издадени два албума с детски песни – „Добрина“ и „Ваканция“. Като автор на музика за деца два пъти е печелил награди на Конкурса за детска забавна песен „Сладкопойна чучулига“ – Бургас. Носител е на награди от поетичните конкурси: „Поколенията за Ботев“, „Море от вино“, „Жени и вино“ и „Любовта е пиянство“ и др.

„Константинополският кодекс“ е първият му роман.